Holul de la intrare: cum amenajezi acest spatiu anost astfel incat sa fie primitor?

Holul casei este prima incapere pe care o vad musafirii sau cei care calca pragul casei. Desi merita un tratament special, holul este, de obicei, neglijat si, in afara de un cuier, un dulap pentru pantofi si, eventual, o masuta pentru chei si o oglinda, nu exista elemente decorative.

Amenajarea holurilor lungi si inguste de la apartamente sau de la case

In majoritatea apartamentelor si caselor, holurile nu sunt incaperi foarte spatioase, ci, mai degraba, pot fi descrise ca niste coridoare mai late si foarte lungi, facand legatura intre toate incaperile casei. Aceasta forma, denumita in termeni specifici ca fiind „decomandata”, este practica, dar si problematica, deoarece poate da impresia unui spatiu intunecat si foarte aglomerat.

Pentru amenajarea holului se recomanda folosirea unor culori deschise, chiar a albului, pentru peretii laterali, si o culoare mai accentuata pentru peretele din capatul holului. Podeaua holului trebuie sa fie aleasa intr-o nuanta mai deschisa, iar un covoras asezat in mijloc poate largi vizual incaperea.

Totodata, holurile par intunecate si lipsite de caldura deoarece lumina naturala nu patrunde aici. De aceea, se recomanda ca accentul sa fie pus pe corpurile de iluminat adiacente, pe langa cel principal. Holul de la intrare poate fi iluminat cu spoturi. Totodata, accesoriile potrivite pot crea iluzia unui spatiu mai generos. Spre exemplu, daca este asezata o oglinda de mai mari dimensiuni in fata unei surse de lumina, daca este asezat un tablou colorat in fata unei masute inguste si inalte, cu siguranta va alunga aspectul monoton de pe hol.

Pe de alta parte, holurile patrate, care nu sunt foarte lungi, permit mai multa libertate in ceea ce priveste amenajarile. Aici poate fi amplasate, pe langa cuier si pantofar, chiar si o masa joasa cu doua fotolii sau scaune confortabile, o bancuta cu spatii de depozitare si polite cu obiecte decorative.

Norocosii locatari care au un hol mare la intrare au la dispozitie mai multe stiluri de amenajare, dar si de includere a unui corp de mobila inalt, cu mai multe rafturi, precum si amplasarea unei canapele sau a unor fotolii mai generoase.

imobilix.ro

https://imobilix.ro

Articole pe aceeași temă

Cum alegi paturi pentru dormitor in functie de dimensiunea camerei?

Atunci cand se are in vedere amenajarea unui dormitor, patul este cel mai important element care trebuie ales si integrat in acest spatiu. Totusi, modelele spectaculoase de paturi pentru dormitor ii…

Citește

  • Diverse
  • November 11, 2021
  • 2 minutes Read
Sfaturi utile care te ajuta real sa cumperi casa visurilor tale

Gasirea casei visurilor nu este o misiune imposibila, avand in vedere ca in prezent exista numeroase practici care faciliteaza identificarea, alegerea si decizia cu privire la optiunea potrivita. In acest…

Citește

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Te-ar mai putea interesa

Care sunt etapele de constructie a unei case pasive?

  • November 18, 2022
Care sunt etapele de constructie a unei case pasive?

Ce face un agent imobiliar si ce calitati trebuie sa aiba?

  • October 24, 2022
Ce face un agent imobiliar si ce calitati trebuie sa aiba?

Criteriile de care sa tii cont cand iti alegi terenul pentru casa?

  • September 6, 2022
Criteriile de care sa tii cont cand iti alegi terenul pentru casa?

Cel mai mare proiect imobiliar de pe piata din Romania

  • August 9, 2022
Cel mai mare proiect imobiliar de pe piata din Romania

De ce este locatia atat de importanta in domeniul imobiliar?

  • July 14, 2022
De ce este locatia atat de importanta in domeniul imobiliar?

Aspecte de luat in seama la achizitionarea unui apartament nou

  • June 8, 2022
Aspecte de luat in seama la achizitionarea unui apartament nou