De ce sa alegi un semineu electric?

Astazi tehnologiile moderne permit instalarea unui semineu electric chiar si intr-un apartament obisnuit. Acesta nu mai are nevoie de lemne de foc, ci de electricitate.

Avantajele semineelor ​​electrice

Semineele electrice au un aspect atractiv si sunt capabile sa se potriveasca perfect in imprejurimile oricarei camere. In plus, aceste dispozitive au aplicatii practice – chiar si un semineu electric mic produce o cantitate decenta de caldura.

Pe scurt, exista destul de multe argumente importante in favoarea cumpararii unui semineu electric. Semineele electrice pot fi instalate in incaperi de orice dimensiune. In acest caz, nu este nevoie de permise si aprobari de la autoritatile competente. De asemenea, nu trebuie bani pentru proiectarea si instalarea cosului de fum.

Un semineu electric nu emite produse de ardere si, prin urmare, este complet sigur. Nu necesita deloc curatare regulata si ingrijire constanta.

Avand dimensiuni destul de masive si eficienta ridicata a incalzirii, semineele electrice, in acelasi timp, nu consuma atat de multa energie electrica – aproximativ 1-2 kW. Un semineu electric este capabil sa incalzeasca o camera cu o suprafata de aproximativ 20 de metri patrati la o temperatura confortabila.

Datorita prezentei unui termostat (acest element este prezent in majoritatea modelelor moderne), temperatura optima poate fi mentinuta cu un consum minim de energie. O mare varietate de modele in design, constructie si costuri permit semineelor ​​electrice sa se potriveasca perfect in orice interior.

Principiul de functionare

De fapt, un semineu electric este un incalzitor electric cu infrarosu conventional cu radiatii directionale. Cand modul de functionare este activat, aerul este reflectat din peretii interiori, datorita carora se creeaza efectul de incalzire. In acelasi timp, fluxurile de caldura nu se disipa intr-un mod haotic, ci sunt directionate strict inainte.

Asemanarea externa cu semineele clasice este data de suprapuneri decorative, un sistem de iluminare, panouri oglinda si o serie de tehnologii avansate responsabile pentru crearea unui aspect realist al unei flacari aprinse. La unele modele, elementul de incalzire functioneaza in tandem cu un ventilator pentru a crea o circulatie directionata a aerului cald.

Corpul unui semineu electric nu se incalzeste deloc – asa ca se poate monta cu usurinta semineul pe perete si se poate atinge in siguranta atunci cand este pornit.

In plus, semineele electrice au un nivel ridicat de siguranta la incendiu. Modelele moderne sunt echipate cu un termostat – un dispozitiv care opreste automat elementul de incalzire in cazul unei cresteri semnificative a temperaturii ambiante.

imobilix.ro

https://imobilix.ro

Articole pe aceeași temă

Cum alegi paturi pentru dormitor in functie de dimensiunea camerei?

Atunci cand se are in vedere amenajarea unui dormitor, patul este cel mai important element care trebuie ales si integrat in acest spatiu. Totusi, modelele spectaculoase de paturi pentru dormitor ii…

Citește

Cum iluminezi in mod corespunzator gradina?

Pentru ca si noaptea, gradina trebuie sa arate bine, este necesar ca proprietarii sa gaseasca sursele de lumina artificiala perfecte pentru acest loc. Fiind locul ideal pentru petreceri impreuna cu…

Citește

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Te-ar mai putea interesa

Care sunt etapele de constructie a unei case pasive?

  • November 18, 2022
Care sunt etapele de constructie a unei case pasive?

Ce face un agent imobiliar si ce calitati trebuie sa aiba?

  • October 24, 2022
Ce face un agent imobiliar si ce calitati trebuie sa aiba?

Criteriile de care sa tii cont cand iti alegi terenul pentru casa?

  • September 6, 2022
Criteriile de care sa tii cont cand iti alegi terenul pentru casa?

Cel mai mare proiect imobiliar de pe piata din Romania

  • August 9, 2022
Cel mai mare proiect imobiliar de pe piata din Romania

De ce este locatia atat de importanta in domeniul imobiliar?

  • July 14, 2022
De ce este locatia atat de importanta in domeniul imobiliar?

Aspecte de luat in seama la achizitionarea unui apartament nou

  • June 8, 2022
Aspecte de luat in seama la achizitionarea unui apartament nou