De ce este locatia atat de importanta in domeniul imobiliar?

Oferta si cererea sunt doi factori care vor juca intotdeauna un rol in aprecierea imobiliara

0
88
domeniu imobiliar

Atunci cand oamenii se gandesc sa isi achizitioneze o casa, acestia ar trebui sa ia in calcul urmatoarele trei aspect: locatia, locatia, locatia.

De prea multe ori cumparatori vorbesc despre luarea deciziilor pe baza locuintei in sine, in loc de locatie ceea ce este complet gresit. De ce este insa locatia atat de vitala pentru investitiile imobiliare?

Locatia – factorul care dicteaza intr-o tranzactie imobiliara

Starea locuintei, precum si pretul acesteia pot fi schimbate. Proprietari pot chiar sa schimbe si dimensiunea casei, spre exemplu, insa singurul lucru pe care nu-l pot schimba este locatia casei. O locatie excelenta poate schimba un intreg cartier aparent peste noapte, asa cum s-a intamplat in multe zone din Bucuresti.

Oferta si cererea sunt doi factori care vor juca intotdeauna un rol in aprecierea imobiliara. Oferta de locuinte in locatii excelente este limitata la numarul de locuinte din locatia respectiva. Locatia creeaza dezirabilitate, dezirabilitatea creeaza cerere, iar cererea creste preturile imobiliare.

Exista cateva lucrurile de care viitoarii proprietari trebuie sa tina cont atunci cand cauta o locatie excelenta pentru a cumpara proprietati imobiliare.

Spre exemplu, cartierele se schimba, la fel ca orice altceva asa ca oamenii nu ar trebui sa cumpere intr-un cartier bun sau rau, ci ar trebui sa cumpere intr-un cartier de viitor, cu posibilitati de dezvoltare.

Peste 60% dintre actualii cumparatori de locuinte sunt milionarii, iar pentru acestia zona trebuie sa fie cat mai atractiva. Numarul milenialilor care aleg sa cumpere in loc sa inchirieze este in crestere ceea ce traduce printr-o cerere tot mai mare pe piata imobiliara.

Ce isi doresc tinerii de la o locuinta? Isi doresc sa aiba scoli grozave aproape, isi doresc sa poata face naveta usor la serviciu, dar si sa aiba la indemana o serie de facilitati locale precum magazine, hypermarketuri, sala de fitness.

Foarte multi milenari isi doresc sa isi cumpere o casa pentru a-si intemeia o familei si isi doresc scoli grozave in zona, acesta fiind un factor esential. Conform specialistilor, una dintre cele mai sigure moduri de a investi in imobiliare este de a cumpara in districte scolare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here