Cum sa transformi o baie mica intr-una mai spatioasa

Cea mai importanta tehnica se refera la culorile spatiului. Sunt recomandate nuantele de roz pal, care ofera iluzia unei camere mai mari

0
585
baie mica

Daca oamenii nu dispun de mult spatiu in baie, exista trucuri prin care il pot maximiza. Indiferent de stilul in care vor decora incaperea, dimensiunea va ramane aceeasi. In schimb, folosind cateva tehnici, modificand culorile si apeland la trucuri de iluminat, baia va deveni spatiul preferat din casa.

Tehnici de maximizare a spatiului dintr-o baie mica

Cea mai importanta tehnica se refera la culorile spatiului. Sunt recomandate nuantele de roz pal, care ofera iluzia unei camere mai mari. Bineinteles, nu inseamna ca baia trebuie sa fie roz neaparat, ci sa evite culorile puternice, indraznete. Pot fi folosite culori mai luminoase pentru accesorii si prosoape, dar pentru pereti sunt recomandate culorile pastel, neutre sau alb.

Corpurile de iluminat dintr-o baie mica au un rol important. Cu cat lumina este mai puternica, cu atat spatiul va fi maximizat. Oamenii pot opta pentru o aplica pe tavan si altele pe perete. In plus, lampile pot adauga caldura locului. Un plus intr-un astfel de spatiu inghesuit ar fi o fereastra mare – aspectul se va schimba complet.

Chiuvetele cu dulap ocupa spatiu pretios intr-o baie de dimensiuni mici. De aceea, este recomandata o chiuveta prinsa de perete, care are si un cost mai redus. Se vor gasi alternative pentru spatiile de depozitare, aplicand polite.

Accesoriile de pe pereti vor fi eliminate. Chiar si cea mai mica piesa de mobilier sau accesoriu pus pe perete poate reduce din spatiu. Chiar daca unele piese aveau un aspect placut asezate pe pereti, pentru un plus de spatiu ar trebui sa se renunte la ele.

Daca spatiul permite, proprietarii pot monta o oglinda mai mare in fata chiuvetei. Oglinda va reflecta toata lumina din baie si va avea un impact vizual puternic. Fie este vorba despre o oglinda mare, fie despre una lucrata intr-un stil artistic deosebit. Camera va deveni cu mult mai spatioasa si mai luminoasa cu ajutorul unei oglinzi.

Pardoseala trebuie sa fie in culori deschise. Daca aceasta nu poate fi inlocuita, proprietarii pot adauga un covor.

In ceea ce priveste cabina de dus, sticla este recomandata intr-o astfel de baie. Usile de la cabina nu vor exista, ci doar o perdea daca este nevoie. In caz contrar, peretii vor reduce vizual din spatiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here