Cum sa iti renovezi bucataria mica

Daca orice bucatarie trebuie sa fie atat functionala, cat si estetica, atingerea acestor doua obiective pare a fi o adevarata provocare atunci cand vine vorba de o bucatarie mica. Totusi, asta nu inseamna ca ar trebui sa se renunte la onorarea acestor obiective. Avand in vedere acest lucru, iata cateva sugestii foarte utile.

Cateva sfaturi pentru a maximiza stocarea

Deoarece exista putin spatiu, va fi necesar ca cei interesati sa se gandeasca la toate trucurile care pot aduce spatiu de stocare suplimentar si, astfel, sa se elibereze spatiul din dezordinea provocata de vasele si de multiplele aparate aflate in bucatarie.

Primul sfat de dat in acest scop este legat de spatiul de stocare pe care il pot crea pentru aparatele lor. Intr-adevar, un cuptor cu microunde poate fi ascuns cu usurinta intr-un dulap, cu conditia sa nu fie pus prea in spatele acestuia din urma pentru a evita riscul de incendiu.

Apoi, ar trebui profitat de inaltimea completa a peretelui pentru a construi dulapuri mari. Acest lucru va permite profitarea de fiecare colt disponibil pentru a se depozita articolele de bucatarie.

Pentru a limita pierderea de spatiu cauzata de deschiderea usilor dulapului, acesta din urma trebuie sa fie prevazut cu usi glisante. Se va castiga spatiu pretios si mult mai multa usurinta in miscare in interiorul bucatariei. In bucatariile foarte mici, chiar si masa poate fi depozitata in interiorul peretelui, daca este fixata pe perete.

O mica bucatarie deschisa spre restul casei. O camera inchisa in sine va aparea neaparat mai mica decat daca este deschisa in restul casei. Astfel, spargerea peretilor pentru a deschide spatiul va fi avantajoasa in ceea ce priveste modul in care oamenii vor percepe spatiul atunci cand se afla in interiorul bucatariei.

O alternativa la bucataria mica deschisa va fi crearea unei incaperi semi-deschise, care va fi delimitata cu un perete pe jumatate in sus sau cu un zid de sticla. Desi acesta din urma constituie o partitie, transparenta sa nu va fi o problema din cauza faptului ca nu provoaca o pauza vizuala cu restul spatiului.

imobilix.ro

https://imobilix.ro

Articole pe aceeași temă

Cum alegi paturi pentru dormitor in functie de dimensiunea camerei?

Atunci cand se are in vedere amenajarea unui dormitor, patul este cel mai important element care trebuie ales si integrat in acest spatiu. Totusi, modelele spectaculoase de paturi pentru dormitor ii…

Citește

Cum iluminezi in mod corespunzator gradina?

Pentru ca si noaptea, gradina trebuie sa arate bine, este necesar ca proprietarii sa gaseasca sursele de lumina artificiala perfecte pentru acest loc. Fiind locul ideal pentru petreceri impreuna cu…

Citește

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Te-ar mai putea interesa

Care sunt etapele de constructie a unei case pasive?

  • November 18, 2022
Care sunt etapele de constructie a unei case pasive?

Ce face un agent imobiliar si ce calitati trebuie sa aiba?

  • October 24, 2022
Ce face un agent imobiliar si ce calitati trebuie sa aiba?

Criteriile de care sa tii cont cand iti alegi terenul pentru casa?

  • September 6, 2022
Criteriile de care sa tii cont cand iti alegi terenul pentru casa?

Cel mai mare proiect imobiliar de pe piata din Romania

  • August 9, 2022
Cel mai mare proiect imobiliar de pe piata din Romania

De ce este locatia atat de importanta in domeniul imobiliar?

  • July 14, 2022
De ce este locatia atat de importanta in domeniul imobiliar?

Aspecte de luat in seama la achizitionarea unui apartament nou

  • June 8, 2022
Aspecte de luat in seama la achizitionarea unui apartament nou