Cum sa iti renovezi bucataria mica

Daca orice bucatarie trebuie sa fie atat functionala, cat si estetica, atingerea acestor doua obiective pare a fi o adevarata provocare atunci cand vine vorba de o bucatarie mica

0
485
bucataria mica

Daca orice bucatarie trebuie sa fie atat functionala, cat si estetica, atingerea acestor doua obiective pare a fi o adevarata provocare atunci cand vine vorba de o bucatarie mica. Totusi, asta nu inseamna ca ar trebui sa se renunte la onorarea acestor obiective. Avand in vedere acest lucru, iata cateva sugestii foarte utile.

Cateva sfaturi pentru a maximiza stocarea

Deoarece exista putin spatiu, va fi necesar ca cei interesati sa se gandeasca la toate trucurile care pot aduce spatiu de stocare suplimentar si, astfel, sa se elibereze spatiul din dezordinea provocata de vasele si de multiplele aparate aflate in bucatarie.

Primul sfat de dat in acest scop este legat de spatiul de stocare pe care il pot crea pentru aparatele lor. Intr-adevar, un cuptor cu microunde poate fi ascuns cu usurinta intr-un dulap, cu conditia sa nu fie pus prea in spatele acestuia din urma pentru a evita riscul de incendiu.

Apoi, ar trebui profitat de inaltimea completa a peretelui pentru a construi dulapuri mari. Acest lucru va permite profitarea de fiecare colt disponibil pentru a se depozita articolele de bucatarie.

Pentru a limita pierderea de spatiu cauzata de deschiderea usilor dulapului, acesta din urma trebuie sa fie prevazut cu usi glisante. Se va castiga spatiu pretios si mult mai multa usurinta in miscare in interiorul bucatariei. In bucatariile foarte mici, chiar si masa poate fi depozitata in interiorul peretelui, daca este fixata pe perete.

O mica bucatarie deschisa spre restul casei. O camera inchisa in sine va aparea neaparat mai mica decat daca este deschisa in restul casei. Astfel, spargerea peretilor pentru a deschide spatiul va fi avantajoasa in ceea ce priveste modul in care oamenii vor percepe spatiul atunci cand se afla in interiorul bucatariei.

O alternativa la bucataria mica deschisa va fi crearea unei incaperi semi-deschise, care va fi delimitata cu un perete pe jumatate in sus sau cu un zid de sticla. Desi acesta din urma constituie o partitie, transparenta sa nu va fi o problema din cauza faptului ca nu provoaca o pauza vizuala cu restul spatiului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here