Cum alegi mobila din dormitor, astfel incat camera sa devina un adevarat sanctuar de liniste

Dormitorul este camera in care oamenii isi petrec cel mai mult timp din zi, tinand cont de faptul ca aici dorm cel putin 6-7 ore pe noapte, dar se si relaxeaza la televizor sau citind o carte buna. Dormitorul trebuie sa fie sanctuarul casei pentru orice persoana, fie ca este vorba despre una dinamica, cu mai multe activitati zilnice, fie ca este vorba despre o persoana linistita. Un dormitor frumos si confortabil va da impresia de spatiu, de relaxare si de liniste. Mobila din dormitor trebuie sa fie foarte atent aleasa, astfel incat membrii familiei sa il poata folosi o perioada cat mai indelungata, sa fie in ton cu tendintele in continua schimbare, dar si cu necesitatile utilizatorilor.

Criterii importante pentru alegerea mobilierului de dormitor

Persoanele care isi doresc un mobilier solid pentru dormitor, pe care sa il poata folosi multi ani la rand, cele care stiu ca mobilierul de dormitor se cumpara pentru cativa ani buni, trebuie sa aleaga piese din lemn brut, foarte trainice, fie ca este vorba despre piese din stejar, din fag, frasin sau tei, fie ca e vorba despre lemn de trandafir, foarte la moda acum.

Totodata, in alegerea mobilierului de dormitor, are o importanta majora si modelul acestuia. Oamenii trebuie sa decida daca isi doresc un dormitor modern sau vintage. Sunt si cazuri in care se combina elementele de lemn clasice cu piesele de metal, moderne, insa rezultatul nu este foarte spectaculos.

Asadar, mobilierul de dormitor este ales fie pe baza de piese clasice, precum patul din lemn masiv si noptiere care sa se potriveasca cu acesta, fie pe baza de piese moderne, precum un pat mare de piele, noptiere asimetrice si un sifonier minimalist.

Indiferent de stilul preferat, este foarte importanta si culoarea mobilierului de dormitor. Aceasta va crea nu numai un efect vizual deosebit, ci si o stare de spirit linistita si senina. Specialistii recomanda persoanelor care isi aleg mobilierul de dormitor ca acesta sa nu fie prea mare, astfel incat sa nu ocupe prea mult spatiu din suprafata camerei.

imobilix.ro

https://imobilix.ro

Articole pe aceeași temă

Cum alegi paturi pentru dormitor in functie de dimensiunea camerei?

Atunci cand se are in vedere amenajarea unui dormitor, patul este cel mai important element care trebuie ales si integrat in acest spatiu. Totusi, modelele spectaculoase de paturi pentru dormitor ii…

Citește

Cum iluminezi in mod corespunzator gradina?

Pentru ca si noaptea, gradina trebuie sa arate bine, este necesar ca proprietarii sa gaseasca sursele de lumina artificiala perfecte pentru acest loc. Fiind locul ideal pentru petreceri impreuna cu…

Citește

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Te-ar mai putea interesa

Care sunt etapele de constructie a unei case pasive?

  • November 18, 2022
Care sunt etapele de constructie a unei case pasive?

Ce face un agent imobiliar si ce calitati trebuie sa aiba?

  • October 24, 2022
Ce face un agent imobiliar si ce calitati trebuie sa aiba?

Criteriile de care sa tii cont cand iti alegi terenul pentru casa?

  • September 6, 2022
Criteriile de care sa tii cont cand iti alegi terenul pentru casa?

Cel mai mare proiect imobiliar de pe piata din Romania

  • August 9, 2022
Cel mai mare proiect imobiliar de pe piata din Romania

De ce este locatia atat de importanta in domeniul imobiliar?

  • July 14, 2022
De ce este locatia atat de importanta in domeniul imobiliar?

Aspecte de luat in seama la achizitionarea unui apartament nou

  • June 8, 2022
Aspecte de luat in seama la achizitionarea unui apartament nou