Criteriile de care sa tii cont cand iti alegi terenul pentru casa?

Exista anumite criterii trebuie luate în considerare în mod imperativ, pentru a evita capcanele care duc la o manoperă defectuoasă

0
232
teren casa

Dorinta de a-si construi o casa ii poate face pe oameni sa piarda din vedere un aspect care are un impact foarte puternic asupra rezultatului final si anume terenul pe care va fi ridicata constructia.

Construirea unei case este un angajament pe viață, motiv pentru care alegerea terenului este de o importanță crucială. Exista anumite criterii trebuie luate în considerare în mod imperativ, pentru a evita capcanele care duc la o manoperă defectuoasă, refuzul autorizațiilor de construire și alte inconveniente.

Dintre aceste criterii, cele mai importante de care ar trebui sa se tina cont sunt urmatoarele:

  1. Terenul se afla intr-o zona in care se poate construi?

Documentul de urbanism este cel care clasifică terenul din diferite zone, fie că este sau nu construibil. Este recomandat să se verifice daca terenul dorit este situat într-o zonă de construcție înainte de a-l cumpăra. Prezentarea unui certificat de urbanism va confirma caracteristicile terenului și fezabilitatea proiectului de construcție.

  1. Normele de urbanism aplicabile

Reglementările planului urbanistic local definesc și regulile de construcție aplicabile în fiecare zonare. În special, definește regulile de amplasare a clădirilor în raport cu limitele străzilor și vecinilor, regulile de înălțime, parcare și chiar performanța energetică și de mediu.

Anumite reguli pot împiedica definitiv realizarea unui proiect de construcție, chiar dacă, la început, terenul este într-adevăr considerat potrivit pentru constructii. Astfel, dacă un proiect care prevede o construcție pe două etaje, de exemplu, nu va fi fezabil dacă reglementările limitează înălțimea la 4 metri.

  1. Orientarea

De orientarea terenului depinde orientarea viitoarei construcții, care este foarte importantă pentru îmbunătățirea performanței energetice a acesteia. Trebuie examinată și orientarea vântului dominant, astfel încât construcția să se poată adapta cu ușurință beneficiind în același timp de orientarea acesteia la soare.

  1. Amplasarea terenului

Familie sau cuplu fără copii, pensionari sau muncitori, atâtea situații pentru care importanta pe care o are amplasarea terenului poate varia semnificativ. Apropierea de scoli, magazine, institutii publice, sunt toate elemente care trebuie luate in considerare inainte de alegerea terenului pe care urmeaza sa fie construita casa visurilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here