Cele mai bune sfaturi pentru amenajarea dormitorului

Dintre toate incaperile locuintei, dormitorul este cea in care oamenii isi petrec cel mai mult timp. Fiind un spatiu al odihnei si al relaxarii, aceasta camera trebuie sa fie cea mai confortabila din casa. Pentru a amenaja un dormitor de poveste, este necesara rabdare, intelegerea propriilor nevoi, un buget suficient si un stil bine definit. Amenajarea dormitorului nu necesita neaparat un buget foarte mare, nu este necesara cheltuirea unor sume fabuloase pentru a obtine o incapere primitoare si comoda, in care oamenilor sa le faca placere sa se retraga la sfarsitul zilei.

Amenajarea dormitorului: tips & tricks

Culorile folosite la amenajarea dormitorului trebuie sa fie cat mai naturale, mai calde si mai relaxante. Specialistii recomanda bejul, cremul, nuantele de pastel, bleu sau vernil. In dormitor nu sunt recomandate culorile puternice, contrastante, deoarece cromatica dormitorului este in general organizata in jurul unei singure culori, cu accente. Dupa alegerea culorii dominante, oamenii trebuie sa se gandeasca si la culorile contrastante si accente.

In amenajarea dormitorului, elementele decorative suplimentare trebuie reduse la minim. Pentru a obtine un spatiu confortabil, sunt de ajuns patul, noptiera, corpul de iluminat, perdelele, covorul si draperiile, precum si un tablou cu cei dragi.

Mobila de dormitor se alege in functie de spatiul disponibil. Spre exemplu, intr-un dormitor mic nu este recomandat un pat matrimonial foarte mare, diminuand foarte mult spatiul disponibil. Chiar si in cazul unui dormitor generos, oamenii trebuie sa tina cont de modul in care vor aseza mobila. Pozitia patului este foarte importanta, atat pentru calitatea somnului, cat si pentru aspectul general al incaperii.

Ideal ar fi ca toate piesele de mobilier sa apartina aceluiasi stil (clasic, modern, minimalist) si sa fie facute din acelasi material. Pentru un somn cat mai odihnitor, specialistii reocmanda eliminarea electrocasnicelor din dormitor, precum si instalarea unui set de draperii groase, care sa filtreze lumina, indeosebi dimineata.

imobilix.ro

https://imobilix.ro

Articole pe aceeași temă

Cum alegi paturi pentru dormitor in functie de dimensiunea camerei?

Atunci cand se are in vedere amenajarea unui dormitor, patul este cel mai important element care trebuie ales si integrat in acest spatiu. Totusi, modelele spectaculoase de paturi pentru dormitor ii…

Citește

  • Diverse
  • November 11, 2021
  • 2 minutes Read
Sfaturi utile care te ajuta real sa cumperi casa visurilor tale

Gasirea casei visurilor nu este o misiune imposibila, avand in vedere ca in prezent exista numeroase practici care faciliteaza identificarea, alegerea si decizia cu privire la optiunea potrivita. In acest…

Citește

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Te-ar mai putea interesa

Care sunt etapele de constructie a unei case pasive?

  • November 18, 2022
Care sunt etapele de constructie a unei case pasive?

Ce face un agent imobiliar si ce calitati trebuie sa aiba?

  • October 24, 2022
Ce face un agent imobiliar si ce calitati trebuie sa aiba?

Criteriile de care sa tii cont cand iti alegi terenul pentru casa?

  • September 6, 2022
Criteriile de care sa tii cont cand iti alegi terenul pentru casa?

Cel mai mare proiect imobiliar de pe piata din Romania

  • August 9, 2022
Cel mai mare proiect imobiliar de pe piata din Romania

De ce este locatia atat de importanta in domeniul imobiliar?

  • July 14, 2022
De ce este locatia atat de importanta in domeniul imobiliar?

Aspecte de luat in seama la achizitionarea unui apartament nou

  • June 8, 2022
Aspecte de luat in seama la achizitionarea unui apartament nou