Cele mai bune sfaturi pentru amenajarea dormitorului

Amenajarea dormitorului nu necesita neaparat un buget foarte mare, nu este necesara cheltuirea unor sume fabuloase pentru a obtine o incapere primitoare si comoda, in care oamenilor sa le faca placere sa se retraga la sfarsitul zilei.

0
730
amenajare camera

Dintre toate incaperile locuintei, dormitorul este cea in care oamenii isi petrec cel mai mult timp. Fiind un spatiu al odihnei si al relaxarii, aceasta camera trebuie sa fie cea mai confortabila din casa. Pentru a amenaja un dormitor de poveste, este necesara rabdare, intelegerea propriilor nevoi, un buget suficient si un stil bine definit. Amenajarea dormitorului nu necesita neaparat un buget foarte mare, nu este necesara cheltuirea unor sume fabuloase pentru a obtine o incapere primitoare si comoda, in care oamenilor sa le faca placere sa se retraga la sfarsitul zilei.

Amenajarea dormitorului: tips & tricks

Culorile folosite la amenajarea dormitorului trebuie sa fie cat mai naturale, mai calde si mai relaxante. Specialistii recomanda bejul, cremul, nuantele de pastel, bleu sau vernil. In dormitor nu sunt recomandate culorile puternice, contrastante, deoarece cromatica dormitorului este in general organizata in jurul unei singure culori, cu accente. Dupa alegerea culorii dominante, oamenii trebuie sa se gandeasca si la culorile contrastante si accente.

In amenajarea dormitorului, elementele decorative suplimentare trebuie reduse la minim. Pentru a obtine un spatiu confortabil, sunt de ajuns patul, noptiera, corpul de iluminat, perdelele, covorul si draperiile, precum si un tablou cu cei dragi.

Mobila de dormitor se alege in functie de spatiul disponibil. Spre exemplu, intr-un dormitor mic nu este recomandat un pat matrimonial foarte mare, diminuand foarte mult spatiul disponibil. Chiar si in cazul unui dormitor generos, oamenii trebuie sa tina cont de modul in care vor aseza mobila. Pozitia patului este foarte importanta, atat pentru calitatea somnului, cat si pentru aspectul general al incaperii.

Ideal ar fi ca toate piesele de mobilier sa apartina aceluiasi stil (clasic, modern, minimalist) si sa fie facute din acelasi material. Pentru un somn cat mai odihnitor, specialistii reocmanda eliminarea electrocasnicelor din dormitor, precum si instalarea unui set de draperii groase, care sa filtreze lumina, indeosebi dimineata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here