Ce face un agent imobiliar si ce calitati trebuie sa aiba?

0
23
agent imobiliar

Agentul imobiliar, acest profesionist in domeniul imobiliar isi insoteste si isi consiliaza clientul de la cautarea unei proprietati pana la semnarea actului de vanzare. Fie ca este vorba de cumparare sau de inchiriere, el isi ajuta clientii sa gaseasca proprietatea ideala pentru proiectul lor.

El are o gama larga de clienti, inclusiv persoane fizice care cauta o casa noua pentru mutarea lor sau profesionisti care cauta birouri sau spatii pentru activitatile lor de afaceri, tinand cont de solicitarile si cerintele clientilor, deoarece castigul sau reprezinta un comision din tranzactie.

Rolul agentului imobiliar

Principalul rol al unui agent imobiliar este de a gasi proprietati pentru cumparatori. Scopul sau este de a putea oferi clientilor sai o gama larga de optiuni.

Pentru a atinge acest obiectiv, primul pas dupa semnarea mandatului de cautare este interviul cu clientul. Acesta din urma ii ofera toate detaliile referitoare la nevoile si asteptarile sale.

De exemplu, daca o persoana doreste sa inchirieze o casa, ea ii va oferi toate informatiile utile pentru cautarea sa, cum ar fi cartierul si sectorul in care doreste sa locuiasca? Cate camere ar trebui sa aiba casa? Care este bugetul lor?

Atunci cand vanatorul de proprietati are suficiente informatii, poate incepe cautarea. Apoi incepe sa caute proprietati. El poate folosi mai multe tehnici pentru a gasi proprietati pe care sa le ofere potentialilor sai clienti.

Ce calitati trebuie sa aiba un agent imobiliar?

Chiar daca meseria de agent imobiliar pare usoara, ea necesita totusi curaj si perseverenta. Din cauza lipsei de experienta, este posibil ca un astfel de profesionist aflat la inceput de cariera sa nu gaseasca niciun client in primele luni, de exemplu. Acest lucru poate fi dezamagitor daca nu are aceste calitati.

De asemenea, sunt necesare alte calitati pentru a fi un bun agent imobiliar. In primul rand, trebuie sa fie organizat, deoarece trebuie sa gestioneze numeroase intalniri cu clientii sai. Intre timp, trebuie sa caute proprietati si sa le viziteze, motiv pentru care se deplaseaza frecvent pe teren.

Drept urmare, agentul imobiliar trebuie sa fie si o persoana dinamica, trebuie sa aiba abilitati interpersonale impecabile, deoarece trebuie sa isi mareasca reteaua profesionala si clientela in fiecare zi. Astfel va putea inspira incredere cumparatorilor. Cea mai importanta calitate este insa capacitatea de a asculta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here