Care sunt avantajele inchirierii locuintelor

Cei care se gandesc sa faca trecerea de la inchirierea locuintei curente la cumpararea unui loc propriu, ar trebui sa tina cont de urmatoarele sfaturi care le-ar putea influenta decizia.

0
644
avantajele inchirierii locuintelor

Care sunt avantajele inchirierii locuintelor

Timp de aproape un deceniu, raspunsul inclina spre cumpararea unei locuinte. Prabusirea preturilor, combinata cu ratele dobanzilor ipotecare scazute, a facut ca achizitionarea si detinerea unei case sa fie mai ieftina decat inchirierea unei case si sa reprezinte o investitie mult mai buna. Acum, lucrurile s-au schimbat. Cresterea rapida a preturilor locuintelor si ratele mai mari ale creditelor ipotecare au modificat calcularea chiriei. Costurile lunare de cumparare si detinere a unei case au crescut cu 14% in ultimul an, mai mult de trei ori fata de cresterea anuala a ratelor chiriilor la nivel national. Numarul de piete locale de locuinte in care este mai ieftin sa se inchirieze decat sa se cumpere, creste pe fiecare zi.

Accelerarea recenta a preturilor locuintelor s-a datorat unui dezechilibru al ofertei de pe piata: prea multa cerere si prea putina oferta. Aceasta situatie a schimbat ecuatia si chiriile sunt, din nou mai avantajoase, chiar daca au crescut mult in ultimii ani.

Cei care se gandesc sa faca trecerea de la inchirierea locuintei curente la cumpararea unui loc propriu, ar trebui sa tina cont de urmatoarele sfaturi care le-ar putea influenta decizia. Desi inchirierea se poate simti ca o sursa care mananca banii in fiecare luna, poate reprezenta o decizie mult mai inteleapta decat achizitionarea unei proprietati.

Iata cateva dintre motivele pentru care este mai rentabil ca oamenii sa stea in continuare in chirie:

  • Achizitionarea de proprietati nu este neaparat o investitie minunata asa cum se crede adesea. De fapt, proprietatea nu se traduce neaparat prin venituri mai mari, iar acesta este un aspect de care oamenii trebuie sa tina cont.

  • In cazul in care oamenii stau intr-o locuinta inchiriata, ei pot utiliza banii ramasi pentru a investi in actiuni la bursa, spre exemplu. A detine o proprietate vine cu o multime de cheltuieli suplimentare care ii pot lua prin surprindere pe doritori. Asigurarea de locuinte care protejeaza proprietatea impotriva daunelor cauzate de incendiu sau vandalism, de exemplu, este una destul de scumpa.

  • Cei care locuiesc cu chirie pot urmari fluctuatiile pietei. Suisurile si coborasurile pot oferi un punct de sprijin in alegerea momentului potrivit pentru a investi intr-o proprietate persoanala.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here