Cand trebuie scazut pretul in domeniul imobiliar?

Pentru un vanzator care doreste o afacere profitabila, ajustarea pretului anuntat initial ar trebui sa fie intotdeauna o ultima solutie

0
260
domeniul imobiliar

Pentru un vanzator care doreste o afacere profitabila, ajustarea pretului anuntat initial ar trebui sa fie intotdeauna o ultima solutie. Desigur, nimeni nu ar dori sa scada pretul si ar face tot posibilul pentru a obtine valoarea maxima a proprietatii de vanzare.

Dar daca se ajunge la un astfel de moment, cea mai importanta intrebare este – Cand este cel mai bun moment pentru aceasta reducere de pret? Cat timp trebuie asteptat pana la aceasta miscare?

Urmarirea tendintelor in materie de preturi imobiliare

Cand se publica pentru prima data proprietatea spre vanzare intr-un portal imobiliar, anuntul trebuie sa fie impecabil. Fotografiile trebuie sa fie de buna calitate si sa acopere bine incaperile. Trebuie o descriere precisa si clara a locuintei si a locatiei acesteia. Imediat ce este publicat, anuntul ar trebui sa atraga imediat atentia tuturor.

Daca timp de cateva saptamani anuntul a inregistrat foarte putine vizite sau chiar deloc, inseamna ca exista o problema. Pretul in domeniul imobiliar se stabileste in principal in functie de cerere si oferta si probabil piata imobiliara a respins valoarea stabilita. In acest caz, vanzatorul nu are de ales decat sa reduca pretul cat mai repede posibil. Dorinta vanzatorului de a face o afacere nu este mai mica decat cea a cumparatorului – cu cat mai devreme, cu atat mai bine.

De ce trebuie asteptat 1 sau 2 saptamani, uneori aproape o luna, inainte de a face o schimbare de pret? Raspunsul este simplu – pentru ca oamenii care si-au construit o opinie negativa despre proprietatea respectiva nu si-o vor schimba in viitor. Ca si in cazul unui film de la cinematograf – daca spectatorilor nu le-a placut filmul de la prima lansare pe marele ecran, nu se pot razgandi si nu l-ar recomanda cunoscutilor.

Asadar, in loc ca proprietarul sa astepte si sa spere ca se va intampla un miracol, optiunea cea mai buna de implementat este actualizarea anuntului prin reducerea pretului proprietatii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here