Bunurile imobiliare

Cum puteti achizitiona un bun imobiliar? Printr-o oferta de cumparare. Dupa vizita unui bun imobiliar, un cumparator care doreste achizitia acestuia ii poate face cunoscuta vanzatorului intentia sa, mizand pe pretul la care imobilul a fost pus la vanzare sau negociind pentru a obtine un pret mai mic.

0
996
caracteristicile unui bun imobiliar

Un bun imobiliar este un bun care nu poate fi deplasat, mutat (din latinescul immobilier care inseamna care nu se misca). Acest lucru poate insemna ca este vorba fie de un teren, fie de o cladire sau de o portiune dintr-o cladire care are scop industrial, de birou sau care poate fi locuita etc.

Bunurile imobiliare se caracterizeaza in primul rand prin imobilitatea lor: acestea nu pot fi deplasate, mutate.

O alta caracteristica a acestora este ca sunt construite la sol, pe pamant. Acestea sunt cladiri care includ orice tip de constructie, spre deosebire de cele temporare care nu sunt realizate pe o fundatiei (un cort de circ, de exemplu).

Bunurile imobiliare sunt supuse unui regim juridic specific. Actele care privesc imobilele trebuie sa faca obiectul publicitatii. In afara publicarii oficiale, aceste acte nu sunt aplicabile tertilor. Unele drepturi, precum cel de uzufruct sau drepturile ipotecare, sunt de asemenea atasate prevederilor juridice pentru imobilele in cauza.

Din moment ce detineti un bun imobiliar, aveti obligatia de a plati diverse impozite la care acestea sunt supuse: taxe funciare, taxe de locuire, impozit in caz de vanzare a bunului imobiliar.

De asemenea, daca doriti sa exploatati bunul imobiliar pe care il detineti in vederea obtinerii unor venituri financiare pe baza lui, aveti obligatia sa achitati toate taxele necesare si sa declarati acest lucru institutiilor reglementate potrivit legii.

Cum puteti achizitiona un bun imobiliar?

Printr-o oferta de cumparare. Dupa vizita unui bun imobiliar, un cumparator care doreste achizitia acestuia ii poate face cunoscuta vanzatorului intentia sa, mizand pe pretul la care imobilul a fost pus la vanzare sau negociind pentru a obtine un pret mai mic. Cumparatorul are interesul de a-si manifesta intentia de a cumpara cat mai repede posibil pentru a avea prioritate inaintea celorlalti posibil cumparatori care pot face o oferta vanzatorului.

Cumparatorul poate chiar sa formuleze el insusi o oferta de cumparare pe care sa o prezinte vanzatorului. Acest act, daca este unul scris, nu este banal in cazul in care oferta este acceptata. Oferta de cumparare precede acul de vanzare definitiv. Este vorba despre o propunere in termeni de cifre pe care cumparatorul o propune vanzatorului imobilului sau agentului imobiliar care il reprezinta in timpul negocierilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here