Bucataria ideala – idei de proiectare

Atunci cand se incepe proiectarea unei bucatarii, aceasta trebuie sa raspunda nevoilor si cerintelor proprietarului, dar si sa se incadreze intr-un buget deja stabilit

0
794
bucataria ideala

Atunci cand se incepe proiectarea unei bucatarii, aceasta trebuie sa raspunda nevoilor si cerintelor proprietarului, dar si sa se incadreze intr-un buget deja stabilit. Orice modificare/renovare a locuintei presupune implicare, timp, nervi, dar mai ales ambitie pentru ca rezultatul final sa fie pe masura asteptarilor.

Proiectarea unei bucatarii sfaturi, pareri, optiuni

  • Bucataria ideala poate fi facuta pe cont propriu de persoanele care stiu sa lucreze cu lemnul si care au idei despre munca in constructii sau poate fi realizata cu ajutorul unui profesionist care sa duca treaba la bun sfarsit fara prea mare bataie de cap din partea proprietarului/clientului.
  • In prima instanta, ar trebui sa se stabileasca un buget exact pentru a vedea clar care sunt posibilele optiuni. Toate planurile pentru noua bucatarie vor fi in mod firesc constranse de bani, asa ca este esential sa se inceapa cu o atenta planificarea bugetara.
  • Uneori, cea mai grea parte a proiectarii unei bucatarii este aceea de crea un spatiu confortabil unde sa se adune cu drag toti ai casei atunci cand vine ora mesei. Cei care nu au o imagine clara a dorintelor lor, pot sa caute inspiratia de care au nevoie din bloguri, reviste si site-uri precum Instagram si Pinterest. Orice mic amanunt care ar putea fi util in proiectarea bucatariei, inclusiv scheme de culori, corpuri de fixare, blaturi si multe altele ar trebui salvate.
  • Daca nu se intentioneaza sa fie reconfigurate tevile si firele din spatele bucatariei, o sa fie nevoie de o atentie sporita fata de cele deja existente.De asemenea, trebuie pastrate in minte detaliile cheie, cum ar fi intrerupatoarele de lumina sau prizele care sub nicio forma nu ar trebui astupate de mobilier.
  • Alegerea finisajelor reprezinta un alt pas important, acesta fiind de altfel printre ultimele. Marmura, de exemplu, este la moda si arata grozav, dar este, de asemenea, poroasa si raman foarte usor urme. Cuartul este mai robust si reprezinta o modalitate mai buna pentru gospodinele care vor sa curate rapid blatul fara sa piarda prea mult timp in bucatarie.
  • Electrocasnicele sunt urmatoarea caracteristica importanta care trebuie avuta in vedere. Ca regula generala, este o idee buna sa se aleaga acelasi producator, dar si acelasi stil pentru ca intreaga incapere sa aiba o continuitate estetica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here