Aspecte de luat in seama la achizitionarea unui apartament nou

Alegerea unui apartament nou este intotdeauna asociata cu decizii dificile

0
272
apartament nou

Alegerea unui apartament nou este intotdeauna asociata cu decizii dificile. Insa, mai intai de toate, cei care doresc achizitionarea unui apartament, trebuie sa fie atenti la capcanele ce pot fi intalnite in domeniul imobiliar si sa nu se grabeasca daca intalnesc o oferta la un pret extrem de mic.

Exista un apartament la un pret foarte rezonabil? Trebuie sa verifice care ar putea fi motivele unui pret atat de atractiv. Nu trebuie sa se lase pacaliti de vanzatorii necinstiti. Specialistii in domeniu vin cu cateva sfaturi in acest sens, pentru ca noii proprietari sa se bucure pe deplin de noul apartament.

Alegerea locatiei dorite

Trebuie amintit ca achizitionarea unui apartament este o investitie de ani de zile. De aceea este atat de important ca cei interesati sa aleaga locatia dorita. Centrul orasului este o optiune excelenta pentru cineva care apreciaza comunicarea buna si viata de noapte. Cu toate acestea, forfota, poluarea si lipsa de verdeata ii vor nemultumi pe cei care au copii, carora le place linistea sau doresc sa mearga la o plimbare cu cainele.

Foarte important este accesul la mijloacele de transport. Unde este cea mai apropiata statie de autobuz sau metrou? Care este distanta pana la munca? Exista gradinite si scoli in zona si cat de departe este cea mai apropiata clinica.

De asemenea, trebuie sa se acorde atentie cartierului, pentru unii poate fi un aspect crucial atunci cand isi aleg noua casa. Pentru a face cateva cercetari, pot discuta cu vecinii.

Verificarea planului de zonare

Daca s-a gasit apartamentul perfect, la un pret bun, locatie linistita, priveliste frumoasa de la fereastra si destul de aproape de munca este bine sa se verifice si planul de zonare. Acest lucru le va permite noilor proprietari sa evite orice hipermarket sau autostrada nedorita care ar putea aparea in fata ferestrei lor in viitor.

Evaluarea facilitatilor blocului

Inainte de a cumpara un apartament, cei interesati trebuie sa priveasca spre viitor – sa se asigure daca cladirea are lift, depozit pentru biciclete sau carucioare si facilitati pentru persoanele cu dizabilitati si mamele cu copii mici.

Daca planuiesc o nunta si un copil, cu siguranta le va fi de folos un loc de joaca pentru copii. Desi acum sunt tineri si puternici, conditia fizica se va deteriora in timp si chiar si urcarea la etajul 2 poate fi o problema.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here