Apartament sau casa? Aceasta este intrebarea care macina potentialii cumparatori de locuinte

Intotdeauna parerile au fost impartite in acest sens: sunt oameni care prefera sa se stabileasca la casa, altii la apartament, sunt oameni care prefera sa se stabileasca la oras, altii in zona rurala.

0
764
alegerea proprietatii imobiliare

A cumpara o proprietate imobiliara este o decizie foarte importanta, o investitie pe viata uneori. Intotdeauna parerile au fost impartite in acest sens: sunt oameni care prefera sa se stabileasca la casa, altii la apartament, sunt oameni care prefera sa se stabileasca la oras, altii in zona rurala. Exista si o categorie aparte de cumparatori de proprietati imobiliare: cei care s-ar adapta oriunde (sau cel putin asa considera) insa care nu stiu ce varianta sa aleaga, care are mai multe avantaje si care prezinta dezavantaje demne de luat in calcul.

Dupa ce criterii alegi o proprietate imobiliara?

Adesea, alegerea unei locuinte este o chestiune ce tine de preferintele personale si de buget insa este foarte bine ca oamenii sa stie care este cea mai buna alegere pe care o pot face. Apartamentul este mult mai putin spatios decat o casa, insa acest lucru nu este neaparat un dezavantaj pentru ca in ziua de azi exista si posibilitatea achizitionarii si montarii mobilierului pe perete si nu ocupa mult spatiu pe pardoseala. De asemenea, viata la bloc inseamna foarte multi vecini cu care interactiunea este imposibil de evitat (sus, jos, dreapta, stanga, pe palier). Atunci cand exista probleme cu instalatia sau orice alta problema care sa implice mai multi vecini, pot aparea mici dispute si conflicte. Apartamentele reprezinta insa o varianta mai buna din punct de vedere al securitatii, mai ales in blocurile rezidentiale care beneficiaza de intrare securizata cu interfon si chiar si agenti de paza sau bariere.

Iubitorii de animale nu sunt avantajati de viata la bloc pentru ca patrupedele se adapteaza destul de greu intr-un mediu inghestuit si cainii pot deranja prin latrat. Casa inseamna un spatiu mai mare insa si o intretinere suplimentara, atat din punct de vedere al curateniei cat si al incalzirii. Unii oameni inca se incalzesc cu lemne in vreme ce altii au trecut la varianta unei centrale termice.

Casele au insa inclus si un garaj sau un loc de parcare in curte si spatii care pot fi cultivate cu diferite plante. Casele aduc mai mult spatiu si intimitate decat apartamentele insa reprezinta o alegere mult mai costisitoare din toate punctele de vedere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here