4 factori importanti care afecteaza piata imobiliara

Pentru a deveni un investitor imobiliar de succes, oamenii trebuie sa fie constienti de acesti factori pentru a evalua cum functioneaza piata imobiliara si pentru a determina in ce caz cumpararea unei proprietati reprezinta o decizie inteligenta.

0
1425
piata imobiliara

Daca investitiile imobiliare ar fi usor de facut, toata lumea s-ar aventura si ar face tot felul de investitii care mai de care mai profitabile. Adevarul este ca, oricat de greu ar lucra unii oameni asupra proprietatii investitionale, exista anumiti factori care influenteaza piata imobiliara si pe care, pur si simplu, nimeni nu ii poate controla.

Acesti factori vor afecta totul, de la preturile locuintelor, la strategia optima de inchiriere, la potentialul randament al investitiei. Pentru a deveni un investitor imobiliar de succes, oamenii trebuie sa fie constienti de acesti factori pentru a evalua cum functioneaza piata imobiliara si pentru a determina in ce caz cumpararea unei proprietati reprezinta o decizie inteligenta.

– Factorul demografic – In timp ce factorii demografici (cum ar fi varsta, rasa, sexul si veniturile) sunt adesea trecuti cu vederea, ei sunt, de fapt, importanti pentru viitorii investitori. Astfel de factori vor ajuta la anticiparea tendintelor pietei imobiliare care, la randul lor, vor influenta decizia de investitii. De exemplu, cunoasterea faptului ca o anumita zona gazduieste locatari imbatraniti si pensionari sau, dimpotriva, este atractiva pentru milenarii tineri, care isi incep familiile si isi construiesc cariera poate oferi o mai buna intelegere a potentialilor cumparatori / chiriasi.

– Conditiile economice – Exista o relatie corelata pozitiva intre economie si piata imobiliara – atunci cand unul creste si celalalt creste, iar cand unul scade la fel va face si celalalt. Acesta este motivul pentru care economia este invinovatita pentru fiecare criza imobiliara. Un oras cu o piata a locurilor de munca stabila si in crestere va avea o piata a locuintelor stabila si in crestere.

– Furnizarea de locuinte – Din mai multe motive, investitorii imobiliari ar trebui sa fie atenti la oferta si la cerere. Pentru inceput, aceasta determina daca o piata imobiliara este piata vanzatorului sau a cumparatorului. In plus, o lipsa de oferta va creste preturile proprietatilor de inchiriere, in timp ce, pe de alta parte, un surplus de oferta va determina scaderea preturilor. Acesta este principiul simplu al economiei. Stiind ca acest lucru poate influenta deciziile de investitii, fie ca vanzator, fie in calitate de cumparator, doritorii trebuie sa fie foarte atenti.

– Locatia geografica in care se afla proprietatea are influenta si pe piata locuintelor – acest lucru explica de ce unele orase sunt mai scumpe decat altele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here